تاثیر آموزش مهارت‌های اجتماعی به دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان بر میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان آن‌ها - فرهادیان, علی; سیف, علی اکبر; اسد زاده, حسن (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2023)
پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت‌های اجتماعی به دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان بر میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان آن‌ها اجرا گردید. روش تحقیق شبه آزمایشی بوده که با گمارش تصادفی تعداد 32دانشجو معلم رشته علوم پایه دانشگاه فرهنگیان در دو گروه آزمایش و گواه انجام پذیرفت. دانشجو معلمان به گونه ای انتخاب شدند که ازلحاظ مهارت‌های اجتماعی نسبت به هم کلاسی‌های خود در سطح پایین‌تری قرار داشتند. جامعه آماری علاوه بر دانشجو معلمان، دانش آموزان آنان بودند که تعداد 628 نفر به عنوان نمونه در 32 کلاس این دو گروه از نومعلمان مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری شامل دو آزمون استاندارد مهارت اجتماعی ریگو و کاناری که روایی سازه آزمون از طریق همبستگی 6خرده آزمون با کل آزمون محاسبه و به طور متوسط 50/54 به دست آمد. همچنین میزان اعتبار با آلفای کرانباخ 0/ 81محاسبه شد همچنین برای ارزیابی سطح پیشرفت تحصیلی از آزمون معلم ساخته شیمی با 40 سوال استفاده گردید. برای طراحی سوالات از جدول مشخصات آزمون استفاده شد و روایی محتوایی آن با نظر دبیران با تجربه تایید گردید علاوه بر آن پایایی آزمون با روش کودر ریچاردسون در دونیمه سازی میزان 89/0 محاسبه گردید. نتایج به دست آمده فرضیه پژوهش را مبنی بر تاثیر آموزش مهارت‌های اجتماعی بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان آنان با 99 درصد اطمینان مورد تایید قرار داد. نگارندگان پیشنهاد‌هایی به آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان مبنی بر آموزش مهارت‌های اجتماعی به معلمان ارائه دادند.