تحلیل تأثیر استفاده از یادگیری ترکیبی بر تعاملات دانشجو-استاد در آموزش عالی - کمالی, آرزو (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این پژوهش مروری به بررسی تأثیر یادگیری ترکیبی بر تعاملات دانشجو-استاد در آموزش عالی می‌پردازد. یادگیری ترکیبی که آموزش حضوری و آنلاین را ترکیب می‌کند، به‌عنوان یک رویکرد آموزشی مهم مطرح شده و فرصت‌های بیشتری برای تعامل فراهم می‌آورد. این مطالعه یافته‌های پژوهش‌های موجود را برای ارزیابی چگونگی تأثیر یادگیری ترکیبی بر کیفیت و فراوانی تعاملات دانشجو-استاد تحلیل می‌کند. نتایج نشان می‌دهد که یادگیری ترکیبی موجب افزایش مشارکت دانشجویان، تسهیل ارتباطات مداوم و حمایت از محیط‌های یادگیری فعال می‌شود. با این حال، چالش‌هایی مانند احساس انزوای احتمالی در میان دانشجویان نیز وجود دارد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که یادگیری ترکیبی به‌طور کلی تعاملات را در مقایسه با روش‌های سنتی بهبود می‌بخشد، اما طراحی و اجرای محیط‌های یادگیری ترکیبی باید به دقت و با در نظر گرفتن راهکارهای کاهش این چالش‌ها انجام شود. این مرور با ارائه پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده، بر لزوم بررسی تجربیات متنوع دانشجویان و توسعه بهترین روش‌ها برای بهینه‌سازی تعاملات در محیط‌های یادگیری ترکیبی تأکید می‌کند.