تأثیر برنامه‌های یادگیری مبتنی بر سناریو بر ارتقای تفکر انتقادی دانش‌آموزان - احمدی, مریم; رجبی‌پور, حبیب‌الله (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف این پژوهش بررسی تأثیر برنامه‌های یادگیری مبتنی بر سناریو بر توسعه تفکر انتقادی در دانش‌آموزان است. این مطالعه به روش تحلیل توصیفی انجام شده و نتایج پژوهش‌های مختلف در این زمینه را مورد بررسی قرار داده است. یافته‌ها نشان می‌دهد که یادگیری مبتنی بر سناریو به‌طور کلی تأثیر مثبتی بر تفکر انتقادی دارد و می‌تواند بهبود قابل‌توجهی در مهارت‌های تحلیلی و تصمیم‌گیری دانش‌آموزان ایجاد کند. همچنین، نقش معلم در طراحی و اجرای این سناریوها به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی در موفقیت برنامه‌های آموزشی مورد تأکید قرار گرفته است. محدودیت‌های مطالعه شامل تنوع محدود در نوع سناریوها و تأثیر عوامل مختلف بر نتایج پژوهش‌ها می‌شود. پیشنهاد می‌شود که تحقیقات آینده به بررسی دقیق‌تر سناریوهای متنوع‌تر و نقش عوامل مختلف در موفقیت این برنامه‌ها بپردازند. نتایج این مقاله می‌تواند به معلمان و سیاست‌گذاران آموزشی در طراحی برنامه‌های آموزشی مؤثرتر کمک کند.