تحلیل رویکردهای نوین در یادگیری مشارکتی و تأثیر آن بر توسعه مهارت‌های اجتماعی - شمس‌الدین پور, لیلا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این مقاله به بررسی تأثیر رویکردهای نوین در یادگیری مشارکتی بر توسعه مهارت‌های اجتماعی در دانش‌آموزان می‌پردازد. یادگیری مشارکتی که با مشارکت فعال گروهی و حل مسائل جمعی شناخته می‌شود، به‌طور قابل توجهی به بهبود مهارت‌های اجتماعی نظیر ارتباط مؤثر، کار تیمی، حل مسئله و همدلی کمک می‌کند. در این مطالعه، چندین استراتژی نوآورانه از جمله یادگیری مبتنی بر پروژه، یادگیری مبتنی بر مسئله، یادگیری آنلاین و یادگیری ترکیبی به‌طور انتقادی تحلیل شده‌اند. از طریق مرور ادبیات و بررسی مطالعات تجربی مرتبط، مقاله نشان می‌دهد که این رویکردها نه تنها نتایج تحصیلی را بهبود می‌بخشند بلکه نقش مهمی در توسعه مهارت‌های اجتماعی نیز ایفا می‌کنند. یافته‌ها نشان می‌دهد که هر رویکرد با مزایای منحصر به فردی همراه است، از جمله تقویت تفکر انتقادی و همکاری، اما چالش‌هایی نیز مانند نیاز به منابع کافی و حمایت‌های مستمر وجود دارد. مقاله با ارائه پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده به منظور بررسی اثرات بلندمدت یادگیری مشارکتی بر مهارت‌های اجتماعی و راهکارهایی برای بهینه‌سازی اجرای آن در محیط‌های آموزشی مختلف به پایان می‌رسد.