بررسی تأثیر تکنولوژی‌های نوظهور بر آموزش زبان‌های خارجی - خراسانی, حمید (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
پیشرفت سریع تکنولوژی‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی (AI)، واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) افق‌های جدیدی را در آموزش زبان‌های خارجی باز کرده است. این مقاله به تحلیل توصیفی تأثیر این تکنولوژی‌ها بر یادگیری زبان می‌پردازد و بر اساس مرور جامع تحقیقات موجود، به بررسی چگونگی بهبود تجربه یادگیری زبان از طریق پلتفرم‌های یادگیری شخصی‌سازی‌شده مبتنی بر هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و افزوده می‌پردازد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که این تکنولوژی‌ها، از جمله محیط‌های تعاملی و تجربه‌های یادگیری متناسب با نیازهای زبان‌آموزان، مزایای قابل توجهی دارند، اما همچنین با چالش‌هایی نظیر نیاز به زیرساخت‌های مناسب، هزینه‌ها و آموزش‌های تخصصی برای معلمان همراه هستند. این مقاله نتیجه می‌گیرد که اگرچه تکنولوژی‌های نوظهور پتانسیل زیادی برای تحول در آموزش زبان‌های خارجی دارند، اما اجرای دقیق و رسیدگی به چالش‌های موجود برای حداکثرسازی اثرگذاری آنها ضروری است.