نقش بازی‌های آموزشی مبتنی بر واقعیت افزوده در تقویت مهارت‌های حل مسئله در کودکان - رحیمی, سید امیرحسین; آذرپیرا, نسرین (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این مقاله به بررسی نقش بازی‌های آموزشی مبتنی بر واقعیت افزوده در تقویت مهارت‌های حل مسئله در کودکان می‌پردازد. مهارت‌های حل مسئله به عنوان یکی از مؤلفه‌های کلیدی در رشد شناختی و اجتماعی کودکان، اهمیت زیادی دارد. بازی‌های مبتنی بر واقعیت افزوده به دلیل توانایی ایجاد محیط‌های تعاملی و جذاب، به عنوان یک ابزار آموزشی مؤثر شناخته می‌شوند که می‌تواند به بهبود این مهارت‌ها در کودکان کمک کند. در این مقاله، از روش تحلیل توصیفی برای بررسی و تحلیل مطالعات و پژوهش‌های انجام‌شده در این زمینه استفاده شده است. نتایج نشان می‌دهد که بازی‌های مبتنی بر واقعیت افزوده توانایی تقویت مهارت‌های شناختی و حل مسئله در کودکان را دارند و در مقایسه با روش‌های سنتی آموزشی، انگیزه و مشارکت بیشتری در فرایند یادگیری ایجاد می‌کنند. با این حال، محدودیت‌هایی همچون نیاز به تجهیزات خاص و هزینه‌های مرتبط با آن وجود دارد که می‌تواند مانع از استفاده گسترده‌تر از این فناوری در آموزش شود. پیشنهاد می‌شود که تحقیقات بیشتری به صورت تجربی انجام شود تا تأثیر واقعی این بازی‌ها بر مهارت‌های مختلف کودکان به‌طور دقیق‌تری مورد ارزیابی قرار گیرد.