شناسایی و اعتبارسنجی عوامل مؤثر بر برنامه درسی مبتنی بر آموزش سواد حقوق شهروندی در دوره ابتدایی - قلی زاده چناب, کبری; رنجدوست, شهرام (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف این پژوهش طراحی و اعتبارسنجی الگویی بومی برای برنامه درسی مبتنی بر آموزش سواد حقوق شهروندی در دوره ابتدایی است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حیث روش، آمیخته (کیفی–کمی) است که در بخش کیفی با استفاده از روش فراترکیب، ۲۴ منبع علمی داخلی و خارجی تحلیل شد و در بخش کمی، الگوی استخراج‌شده با بهره‌گیری از مدل‌سازی معادلات ساختاری در نرم‌افزار Smart PLS و نظر ۱۱ خبره آموزشی اعتبارسنجی گردید. نتایج تحلیل مدل ساختاری نشان داد که هفت عامل محتوای آموزشی، آموزش حقوق شهروندی، ارزش‌ها و باورها، توانمندسازی عملی، توسعه تعامل اجتماعی، سواد رسانه و دیجیتال، و فرصت‌ها و فعالیت‌های یادگیری تأثیر مثبت و معناداری بر آموزش سواد حقوق شهروندی دارند (p