تعیین اولویت‌های کلیدی ارتقای فرهنگ مطالعه در نسل زد: تحلیل ابعاد خانواده و مدرسه با استفاده از روش دلفی فازی (مطالعه موردی دبیران دوره دوم متوسطه شهر تهران) - کفشدار طوسی , ابراهیم; صمدی, مهران; پوررشیدی علی بیگلو , هاتف (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف پژوهش حاضر تعیین و اولویت‌بندی شاخص‌های کلیدی ارتقای فرهنگ مطالعه در نسل زد با تمرکز بر نقش خانواده و مدرسه و با بهره‌گیری از رویکرد ترکیبی تحلیل مضمون و دلفی فازی است. این پژوهش با رویکرد ترکیبی کیفی–کمی انجام شد؛ در مرحله نخست با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۳۰ دبیر دوره دوم متوسطه شهر تهران و تحلیل مضمون، ۴۰ شاخص اولیه استخراج گردید و در مرحله دوم، با مشارکت ۲۰ خبره آموزشی و فرهنگی و اجرای دو دور روش دلفی فازی، شاخص‌ها پالایش، اعتبارسنجی و تثبیت شدند. در ادامه، آزمون ناپارامتری فریدمن برای اولویت‌بندی نهایی شاخص‌ها و مقایسه وزن ابعاد اصلی به کار رفت. نتایج آزمون فریدمن نشان داد بین شاخص‌های ارتقای فرهنگ مطالعه تفاوت معنادار وجود دارد (p