اعتبارسنجی مدل توسعه مهارت‌های آینده‌پژوهی مدیران بانک سپه - علی باروتی تبار, آزاده; عباس زاده, ناصر; شفیع زاده, حمید (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف مطالعه، طراحی و اعتبارسنجی مدل توسعه مهارت‌های آینده‌پژوهی مدیران بانک سپه استان البرز است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، پیمایشی مقطعی بود. جامعه آماری شامل ۹۸۵ نفر از مدیران و کارکنان بانک سپه استان البرز بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان ۲۷۸ نفر انتخاب شدند و در نهایت ۲۸۹ پرسش‌نامه معتبر گردآوری شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق‌ساخته شامل ۱۱۲ گویه در قالب ۲۱ مؤلفه و ۶ عامل اصلی بود که روایی آن از طریق خبرگان و پایایی آن با آلفای کرونباخ تأیید شد. داده‌ها با روش تحلیل عاملی تأییدی و با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و LISREL مورد تحلیل قرار گرفتند و شاخص‌های برازندگی مانند نسبت خی‌دو به درجه آزادی، RMSEA، GFI و AGFI برای ارزیابی مدل استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که تمامی مسیرهای مدل در سطح خطای ۰.۰۵ معنادار هستند، زیرا تمام ضرایب t-value خارج از بازه ±1.96 قرار داشتند. بالاترین بار عاملی مربوط به فرهنگ و رفتار سازمانی (0.97) و سپس مهارت‌های ارتباطی و ساختار منعطف و چابک بود. تمامی عوامل علی، زمینه‌ای، مداخله‌گر، راهبردی و پیامدی روابط معنادار و قوی با متغیر اصلی داشتند. شاخص‌های برازش مدل نشان‌دهنده برازش مطلوب بودند (χ²/df