تحلیل ساختاری موانع ارتقاء شغلی زنان در سازمان‌های دولتی با تأکید بر جانشین‌پروری و عدالت جنسیتی - جهانیان, مونا; نژاد حاجی علی ایرانی, فرهاد; داداش کریمی, یحیی; عمران زاده, اسماعیل (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل ساختاری موانع شیشه‌ای ارتقاء زنان به پست‌های مدیریتی و تبیین نقش جانشین‌پروری در گذر از این موانع در سازمان‌های دولتی انجام شد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل ۲۱۰ نفر از کارکنان زن شاغل در سازمان‌های دولتی بود که با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. داده‌ها با پرسشنامه محقق‌ساخته و بر اساس مبانی نظری و پیشینه پژوهش گردآوری شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوایی و تحلیل عاملی تأییدی (همگرایی و واگرایی) تأیید و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از 0.7 محاسبه شد. داده‌ها با نرم‌افزارهای SPSS و LISREL و روش معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشان داد که باورهای فرهنگی و ساختارهای مردسالارانه، نبود نظام‌های ساختاریافته جانشین‌پروری، و فقدان حمایت سازمانی از مهم‌ترین موانع ارتقاء زنان هستند (بار عاملی توانمندسازی و توسعه مهارت‌ها 0.87، فرهنگ‌سازمانی حمایتگر 0.91، شناسایی استعدادها 0.81، ابتکار سازمانی 0.63 و ارتقای جایگاه زنان 0.71). همچنین جانشین‌پروری مبتنی بر شایستگی و طراحی برنامه‌های راهبردی توانمندسازی و مربی‌گری می‌تواند نقش مؤثری در غلبه بر این موانع ایفا کند. مدل نهایی برازش مناسبی داشت (GFI>0.9، RMSEA