مدل‌سازی تأثیر رهبری توانمندمحور مدیران بر نوآوری شغلی معلمان با نقش میانجی سلامت روان‌شناختی محیط کار - بیک‌زاد, جعفر; بینش, محمدمهدی; فتحی, ناصر (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف پژوهش، بررسی و مدل‌سازی تأثیر رهبری توانمندمحور مدیران بر نوآوری شغلی معلمان با در نظر گرفتن نقش میانجی سلامت روان‌شناختی محیط کار در مدارس دوره‌های اول و دوم متوسطه آموزش و پرورش عجب‌شیر است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش توصیفی–همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل ۵۸۷ معلم مدارس دوره‌های اول و دوم متوسطه عجب‌شیر بود که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای ۲۳۲ نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. داده‌ها با سه پرسشنامه استاندارد گردآوری شد: پرسشنامه رهبری توانمندمحور آرنولد و همکاران (۲۰۰۰)، پرسشنامه نوآوری شغلی جانسن (۲۰۰۰)، و پرسشنامه سلامت روان‌شناختی محیط کار مهداد (۱۳۸۹). تحلیل داده‌ها با مدل‌یابی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزئی (PLS3) انجام گرفت. نتایج نشان داد رهبری توانمندمحور مدیران اثر مثبت و معناداری بر نوآوری شغلی معلمان دارد (β=0.666، t=16.065، p