مدل مفهومی مدیریت اوتیسم اجتماعی در سازمان‌های دولتی ایران: رویکردی برآمده از تحلیل مضمون - کیهانیان, نغمه; مختاری بایع کلایی, مهران; کیاکجوری, داود (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف این پژوهش ارائه مدل مفهومی مدیریت اوتیسم اجتماعی در سازمان‌های دولتی ایران، به روش کیفی و مبتنی بر تحلیل مضمون است. جامعه آماری پژوهش شامل متخصصین دانشگاهی، متخصصین اجرایی سازمان‌های دولتی، روانشناسان سازمانی، پژوهشگران حوزه اوتیسم و سایر صاحب‌نظران مرتبط با مدیریت اوتیسم اجتماعی در محیط کار دولتی بود. نمونه‌گیری به صورت ترکیبی از روش‌های هدفمند (قضاوتی) و گلوله‌برفی انجام شد و با 17 مصاحبه نیمه‌ساختاریافته به اشباع مضمونی رسید. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق نیمه‌ساختاریافته جمع‌آوری و با استفاده از روش تحلیل مضمون بر اساس مراحل شش‌گانه براون و کلارک (2006) تحلیل شدند. برای اطمینان از روایی پژوهش، معیارهای اعتبار (مقبولیت)، انتقال‌پذیری، تأییدپذیری و قابلیت اطمینان بررسی و تأیید شدند و درصد توافق دو کدگذار 81% گزارش شد که نشان‌دهنده پایایی بالای تحلیل است. نتایج تحلیل مضمون 151 عبارت معنایی را در 62 کد باز و نهایتاً در 18 کد محوری و 5 بعد اصلی دسته‌بندی کرد. این پنج بعد شامل «راهبردی و شناختی»، «ارتباطات و تعاملات»، «فرهنگی و ساختاری»، «رهبری و مدیریت» و «فردی و رفتاری» می‌باشند. این پژوهش با ارائه یک مدل مفهومی یکپارچه و عملیاتی، به چالش‌های معاصر اوتیسم اجتماعی در سازمان‌های دولتی پاسخ می‌دهد و می‌تواند راهنمایی برای سیاست‌گذاری و ترویج محیط‌های کاری فراگیر باشد. نوآوری این پژوهش در ارائه اولین مدل مفهومی بومی‌سازی شده برای مدیریت اوتیسم اجتماعی در سازمان‌های دولتی ایران نهفته است.