ارائه الگوی کیفی تربیت اسلامی در مدارس دوره متوسطه شهر تهران با روش داده بنیاد - شاملوجانی, حسین رضا; رزقی شیرسوار, هادی; شفیع زاده, حمید (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
یکی از موثرترین راه‌های تعلیم و تربیت اسلامی در یک جامعه، شروع این نوع تربیت از مدارس است. هدف از این پژوهش ارائه الگوی کیفی تربیت اسلامی مدارس دوره متوسطه شهر تهران است. روش پژوهش حاضر، ار نوع کیفی بود و از لحاظ هدف جزء پژوهشهای کاربردی / بنیادی بود. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته، بررسی اسناد و بررسی صفحات وب به عنوان رسانه دیداری جهت اعمال چندجانبهگرایی بودند. جامعه هدف شامل خبرگان علمی و تجربی در زمینه تربیت اسلامی مدارس بود. جهت تجزیه و تحلیل از روش کیفی، داده بنیاد استفاده شد. تعداد نمونه‌ها از ابتدا مشخص نبوده و نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. نتایج بررسی‌ها نشان داد که مولفههای تربیت اسلامی شامل، تربیت شناختی، تربیت عاطفی و تربیت رفتاری است. در نهایت با توجه به مولفههای شناسایی شده، مدل نهایی پژوهش ارائه شد. براساس یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت که تربیت اسلامی در مدارس امری چندبعدی است لذا مسئولان و متولیان امر آموزش و تعلیم و تربیت باید بتوانند بر اساس تمام مؤلفه‌های تاثیر گذار در جهت الگوی مطلوب تربیت اسلامی قدم بگذارند.