اعتبارسنجی الگوی سلامت سازمانی در مدارس ابتدائی استان بابل عراق - نوری صابح, احمد; ایمانی, محمد نقی; حمد هاشم البدري, مریم هاشم; شریفی, اصغر; نادی, محمدعلی (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2025)
این پژوهش با هدف اعتبارسنجی الگوی سلامت سازمانی در مدارس ابتدائی استان بابل عراق انجام شد. این پژوهش از نظر شیوه گردآوری داده‌ها کمی- توصیفی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران مدارس ابتدائی استان بابل عراق بوده است. بر این اساس، حجم نمونه 380 نفر بوده است. حجم نمونه در این بخش براساس جدول مورگان – گرجسی تعیین شده است. روش نمونه‌گیری نیز روش تصادفی بوده است. برای گرد‌آوری داده¬ها در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد سلامت سازمانی توسط هوی و فیلدمن (1996) و پرسشنامه محقق‌ساخته استفاده ‌شده است. برای محاسبه پایایی از آلفای کرونباخ استفاده گردید که مقدار آن 90/0 حاصل شد. جهت تحلیل داده‌ها از روش معادلات ساختاری به کمک نرم‌افزار آموس و پی ال اس استفاده شده است. نتایج نشان داد متغیرهای هنجاری با ضریب مسیر 240/0 تقریباً به میزان 24/0 بر سلامت سازمانی مدارس ابتدائی استان بابل عراق اثرگذار است، و این اثرگذاری به صورت مستقیم و مثبت ارزیابی شده است. بدین معنا که هرچقدر متغیرهای هنجاری در سطح بالاتری قرار بگیرند سلامت سازمانی مدارس ابتدائی استان بابل عراق نیز بالاتر می‌رود و بالعکس. متغیرهای رفتاری نیز با ضریب مسیر 650/0 تقریباً به میزان 65/0 اثر مثبت و مستقیمی بر سلامت سازمانی مدارس ابتدائی استان بابل عراق دارد، بدین معنا که هرچه متغیرهای رفتاری در سطح بالاتری قرار بگیرند سلامت سازمانی افزایش می‌یابد.