ارتباط بین بازنمایی‌های تولید شده دانش‌آموزان و توانایی حل مسأله در آن‌ها - زارعی, فاطمه; حق وردی, مجید; حسین زاده لطفی, فرهاد; بهزادی, محمد حسن (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2025)
هدف این پژوهش بررسی ارتباط بین بازنمایی‌های تولید شده دانش‌آموزان و توانایی حل مسأله در آن‌ها می‌باشد. در این پژوهش ویژگی‌های گرافیکی تولید شده (ساختار ریاضی، تطابق ریاضی، درجه انتزاع) دانش‌آموزان بر اساس چارچوب معرفی شده توسط اوت(2016) در حل مسائل کلامی ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از طرح‌ها و ترسیم‌های دانش‌آموزان به عنوان بازنمایی‌های گرافیکی استفاده گردید. در این مطالعه 73 دانش آموز پایه چهارم شرکت کردند. داده‌ها از طریق پیش‌آزمون و پس آزمون جمع‌آوری شد. آزمون‌ها از 8 مسئله کلامی طراحی شد و پس از پیش آزمون مداخله‌ای دو هفته‌ای برگزار شد. هر هفته به دانش‌آموزان 4 مسئله کلامی ریاضی داده شد و از آن‌ها خواسته شد بر اساس مدل ککس (1999) بازنمایی گرافیکی برای آن رسم کنند که شامل همه مواردی بود که برای درک مسئله لازم است و سپس مسئله را حل کنند از برخی دانش‌آموزان خواسته شد که اگر تمایل داشتند بازنمایی و راه‌حل خود را در کلاس ارائه دهند. یافته‌های این مطالعه نشان داد که بازنمایی‌های تولید شده دانش‌آموزان به تسهیل فرایند حل مساله کمک می‌کند.