اعتبارسنجی و اولویت‌بندی ابعاد و مولفه‌های الگوی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان دوره ابتدایی در برنامه‌های آموزش الکترونیکی (شاد) - حسین پور, مریم; فقیه آرام , بتول; شفیعی, ناهید; دشمن زیاری, اسفندیار; اسمعیل زاده, زهره (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2025)
پژوهش حاضر باهدف اعتبار سنجی و اولویت‌بندی ابعاد و مولفه‌های الگوی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان دوره ابتدایی در برنامه‌های آموزش الکترونیکی(شاد) به روش آمیخته (كیفی-كمی)، انجام گرفت. ازنظر هدف كاربردی و از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری اساتید دانشگاه، مدیران، کارشناسان و معلمان دوره ابتدایی بودند. انتخاب نمونه کیفی (25 نفر) به‌صورت هدفمند و با توجه به‌قاعده اشباع نظری داده‌ها و انتخاب نمونه کمی (240 نفر) به روش تصادفی خوشه‌ای صورت پذیرفت. ابزار جمع‌آوری اطلاعات بخش كیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در رویكرد كمی پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌های كیفی، با انجام مراحل سه‌گانه كدگذاری و داده‌های كمی با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. بعد از تجزیه‌وتحلیل داده‌های حاصل، 5 مقوله اصلی، 18 مقوله فرعی و 70 شاخص پایه از مهم‌ترین مؤلفه‌های كلیدی الگو مشخص شدند. برای اولویت‌بندی ابعاد و مولفه‌های الگو از آزمون فریدمن و برای اعتبار یابی و برازش الگو از روایی سازه، پایایی ترکیبی (CR) و ضریب آلفای کرونباخ و شاخص (SRMR) استفاده ‌شده است. با توجه به مقدار شاخص که از 8/0 کمتر است می‌توان گفت که نشان از برازش مطلوب است. نتایج بخش كمی بیانگر تائید نتایج کیفی پژوهش بود.