طراحی الگوی شایستگی‌های مدیران حرفه‌ای مبتنی بر مدیریت در مکتب حاج قاسم سلیمانی در اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان - غلامی زرندی, ایرج; نیکپور , امین; شرفی , شهین; مداحیان , شیوا; شکوه, زهرا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی شایستگی‌های مدیران حرفه‌ای مبتنی بر مدیریت در مکتب حاج قاسم سلیمانی  در اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان صورت گرفته. این پژوهش با استفاده از روش‌ تحقیق کیفی (تحلیل مضمون)، مصاحبه با 19خبره در مبحث شایستگی‌های مدیران حرفه‌ای انجام شد،جامعه آماری در بخش کمی شامل کلیه مدیران و کارشناسان اداره کل آموزش‌وپرورش استان کرمان، به تعداد نفر 1048 می‌باشد که از این تعداد 428 نفر،به شیوه‌ی نمونه گیری تصادفی سیستماتیک مدنظر قرار گرفتند. برای شناسایی ابعاد و مؤلفه‌های شایستگی‌های مدیران حرفه‌ای مبتنی بر مدیریت در مکتب حاج قاسم سلیمانی  مصاحبه‌های مفصل و عمیقی با خبرگان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان انجام شد. در بخش کمی پژوهش به منظور بررسی اعتبار الگوی تحقیق از پرسشنامه 89 سوالی براساس طیف5 درجه‌ای لیکرت استفاده شده است. روایی پرسش‌نامه (شایستگی‌های مدیران حرفه‌ای) برابر با (969/0) و پایایی آن برابر با (753/0) محاسبه گردید. داده‌های حاصل از تحقیق در بخش کیفی بوسیله نرم‌افزار NVIVO ویراست 11 مورد تحلیل قرار گرفتند و در بخش کمی به ‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش آمار توصیفی (انواع شاخص‌ها، جداول و نمودارهای آماری) و آمار استنباطی نرم‌افزارهای SPSS ویراست 23، SMART PLS ویراست 3/3 و Expert Choice ویراست 11 مورد تحلیل قرار گرفت. و سطح معنی‌داری 05/0 در نظر گرفته‌ شد. نتایج نشان داد مفاهیم استخراج‌شده مربوط به الگوی شایستگی‌های مدیران حرفه‌ای مبتنی بر مدیریت در مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در اداره کل آموزش‌وپرورش استان کرمان شامل 78 کُد اولیه،26 مضمون پایه و 9 مضمون سازمان‌دهنده می‌باشد.