مقایسه اثر بخشی آموزش درگیری شناختی با آموزش راهبردهای فراشناخت بر اهمال کاری تحصیلی دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان - آذرافروز, مریم; منشئی, غلامرضا; قمرانی, امیر (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
این پژوهش با بررسی تفاوت بین اثربخشی بسته آموزشی درگیری شناختی و بسته آموزش‌های فراشناخت بر اهمال کاری تحصیلی دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی وطرح آن از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری دو  ماهه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر در قسمت کمی شامل کلیه دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان کازرون نیم سال اول 1399-1398 بودند که تعداد این افراد 250 نفر بود. روش نمونه گیری جهت مقایسه بسته درگیری شناختی و راهبردهای فراشناختی به صورت هدفمند ابتدا پرسش نامه اهمالکاری تحصیلی (سواری، 1390) روی 250 نفراز دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان کازرون اجرا شد. و از بین کسانی که در اهمالکاری تحصیلی نمره تا 48  به دست آوردند،تعداد 45 نفر به شیوه هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (درگیری شناختی15 نفر- راهبرد فراشناخت 15 نفر) و گروه کنترل 15 نفرگمارده شدندِ. در مرحله پس آزمون و پیگیری بین میانگین نمرات اهمال کاری تحصیلی در گروه کنترل با گروه آموزش فراشناخت(001/0p