سنجش میزان اثرگذاری مدل مدیریت تغییر در ساختار نظام آموزش و پرورش ایران - نوربخش, آزاد; حسن مرادی, نرگس; احمد بیگی, فاطمه (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
پژوهش حاضر با هدف سنجش میزان اثرگذاری مدل مدیریت تغییر در ساختار نظام آموزش و پرورش ایران انجام شده است. پژوهش حاضر برحسب هدف یک مطالعه کاربردی- توسعه‌ای است و از منظر روش و بازه زمانی گردآوری داده ها، یک پژوهش پیمایشی مقطعی است. برای گردآوری داده‌ها در این پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس مدل مدیریت تغییر اشاره شده می‌باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مدیران رده بالای شاغل در آموزش و پرورش می‌باشد. روش نمونه‌گیری این پژوهش به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای و تعداد حجم نمونه هم براساس فرمول کوکران به دست آمد که تعداد حجم نمونه مورد بررسی 384 بود. براساس نتایج به دست آمده، در این پژوهش، اعتبار مدل مدل مدیریت تغییر در ساختار نظام آموزش و پرورش ایران با استناد به مقادیر به دست آمده برای t-values در مورد بررسی قرار گرفت، آماره T تمامی روابط‌ها  بزرگتر از 1.96 به دست آمده است. همچنین معنی داری کمتر از 0.05 است. بنابراین تمامی روابط معنی دار و مورد تایید است. با توجه به معناداری مولفه‌های مورد بررسی پژوهش نشان دهنده اعتبار مولفه‌های مورد بررسی و اثرگذاری مناسب مدل مدیریت تغییر در ساختار نظام آموزش و پرورش ایران است.