نقش تعالی سرمایه انسانی بر بهبود عملکرد کارکنان: مورد مطالعه قوه قضائیه - مختاری, فائضه; دادش کریمی, یحیی; رحیمی, غلامرضا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
تعالی سرمایه انسانی چارچوبی فراگیر از ارزش‌های محوری، معیار‌ها و شاخص‌های مدیریت منابع انسانی است. این چارچوب به مدیران منابع انسانی سازمان‌ کمک می‌کند تا با ارزیابی مستمر فعالیت‌ها، رویه‌ها، فرآیند‌ها و نتایج منابع انسانی‌شان، نقاط قوت و حوزه‌های بهبود (مسائل و مشکلات) خود را شناسایی کرده و برای بهبود آن‌ها، برنامه‌ریزی کنند. بر این اساس پژوهش حاضر به دنبال تعیین نقش تعالی سرمایه انسانی بر بهبود عملکرد کارکنان در قوه قضائیه است. روش پژوهش توصیفی- همبستگی است. برای نمونه‌گیری از فرمول کوکران استفاده شده بر اساس آن حجم نمونه پژوهش 175 نفر انتخاب شدند. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه راهبردهای تعالی سرمایه انسانی انجمن مدیریت منابع انسانی ایران با پایایی 869/0 و پرسشنامه عملکرد کارکنان استیفن کندری با پایایی 901/0 استفاده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون رگرسیون خطی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که تعالی سرمایه انسانی بر بهبود عملکرد کارکنان تأثیر دارد، همچنین رهبری سرمایه انسانی و استراتژیهای سرمایه انسانی موجب بهبود عملکرد کارکنان قوه قضائیه میشود.