تاثیر برگزاری رویدادهای ورزشی بر گردشگری ورزشی - عبداللهي, اعظم; رمضاني نژاد, رحيم; نادري نسب, مهدي (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
گردشگری ورزشی به‌عنوان یکی از حوزه‌های پویای صنعت گردشگری، ترکیبی از فعالیت‌های ورزشی و سفر است که در دهه‌های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. برگزاری رویدادهای ورزشی بزرگ می‌تواند به توسعه گردشگری، ارتقاء تصویر مقصد و افزایش درآمدهای اقتصادی کمک کند. با این حال، این رویدادها ممکن است چالش‌ها و پیامدهای منفی نیز به همراه داشته باشند که نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق است. بررسی تأثیر برگزاری رویدادهای ورزشی بر توسعه گردشگری ورزشی با تأکید بر تحلیل دستاوردها، چالش‌ها و فرصت‌ها. این مقاله به روش مرور روایتی و تحلیل توصیفی انجام شده است. داده‌ها از منابع ثانویه شامل مقالات علمی، گزارش‌ها و مطالعات موردی معتبر جمع‌آوری شده و تحلیل آن‌ها در چارچوب نظری توسعه پایدار گردشگری صورت گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که برگزاری رویدادهای ورزشی می‌تواند به افزایش جذب گردشگران، توسعه زیرساخت‌ها، بهبود تصویر مقصد و تقویت هویت ملی منجر شود. با این حال، چالش‌هایی مانند هزینه‌های بالای میزبانی، مشکلات زیست‌محیطی و فشار بر منابع محلی نیز وجود دارد. تحلیل نمونه‌های موفق در سطح ملی و بین‌المللی نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی استراتژیک، مشارکت جامعه محلی و استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند تأثیرات مثبت این رویدادها را تقویت و پیامدهای منفی را کاهش دهد. برای بهره‌برداری بهینه از فرصت‌های مرتبط با برگزاری رویدادهای ورزشی و توسعه پایدار گردشگری، لازم است تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران با استفاده از تجربیات موفق، برنامه‌ریزی جامع و اقدامات مدیریتی مناسب انجام دهند.