مدل مفهومی القای حس معنوی به منظور تربیت معنوی دانش آموزان با رویکرد پرورش تفکر - باور, سمیه; اسماعیلی شاد, بهرنگ; سلیمان پور عمران, محبوبه; به نیا, بهنام (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
این پژوهش به منظور ارائه مدل مفهومی القای حس معنوی به منظور تربیت معنوی دانش آموزان با رویکرد پرورش تفکر انجام شد. پژوهش از نظر هدف، توسعه‌ای و به شیوه کیفی فراترکیب می‌باشد. در این پژوهش از روش هفت مرحله‌ای فراترکیب سندلوسکی و بارسو (2007) استفاده شد. محیط پژوهش شامل کلیه مقالات منتشر شده داخلی (1402-1390) و خارجی ( 2024-2010) می‌باشد. شیوه نمونه گیری به شیوه هدفمند تا حد اشباع داده‌هاست که تا حد کفایت نمونه گیری ادامه یافت. ابزار جمع آوری داده ها، اسناد و مدارک چاپ شده برای مطالعه است. جمع آوری اطلاعات با مراجعه به سایت‌های معتبر داخلی (مثل ایرانداک، اس‌ای دی، مگ ایران، نورمگز و...) و سایت‌های معتبر خارجی (امرالد، سیج پاپلیکیشن، الزویر، گوگل اسکالر،و اشپرینگر) صورت پذیرفت. روایی و اعتباریابی از طریق انتقال‌پذیری، و تأیید پذیری انجام گرفت. بطور کلی نتایج نشان داد مدل مفهومی القای حس معنوی به منظور تربیت معنوی دانش آموزان با رویکرد پرورش تفکر شامل چهار بُعد (فرصت یادگیری، تفکر تأملی، تفکر خردمندانه؛ و فرصت مباحثه کردن) می‌باشد.