طراحی الگوی آموزش مهارت‌های عملی برمبنای مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در شاخه فنی و حرفه‌ای - گودرزی, محمد; منظری توکلی, علیرضا; زین الدینی میمند, زهرا; بحرینی زاده, آناهیتا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
این پژوش با هدف بررسی آموزش مهارت‌های عملی برمبنای مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در شاخه فنی و حرفه‌ای انجام شد. روش تحقیق یک پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) است. که رویکرد بخش کیفی گراندد تئوری یا تئوری داده بنیاد بود که با مصاحبه با خبرگان و انجام سه نوع کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. برای سطح بندی و رتبه بندی عوامل و تعیین نوع متغیرها و همچنین بررسی روابط بین متغیرهای مدل، تعیین شدت روابط و شناسایی تأثیرگذاری و تأثیرپذیری معیارها از روش ترکیبی ISM-DEMATEL استفاده شد. برای تعیین وضعیت موجود آموزش مهارت‌های عملی در شاخه فنی حرفه‌ای از نظر مولفه‌های مدل هم از پرسشنامه در بخش کمی استفاده شد. نتایج نشان داد ضرورت الگوی آموزش مهارت‌های عملی برمبنای مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در شاخه فنی حرفه‌ای تحت تأثیر عوامل علی که شامل توسعه دانشی، و مهارتی و فردی می‌باشد، قرار دارد. تلاش در راستای الگوی آموزش مهارت‌های عملی برمبنای مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در شاخه فنی حرفه‌ای می‌تواند با در نظر گرفتن راهبردهایی همچون آموزه‌های انگیزشی، دینی و مذهبی، معنوی، اجتماعی، فرهنگی و آموزش‌های ارزش مدار و هدفمند، مشورت پذیری و الگو سازی، به عرصه ظهور برسد. ضرورت و راهبردهای الگوی آموزش مهارت‌های عملی برمبنای مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در شاخه فنی حرفه‌ای قطعا از بعضی عوامل ویژه زمینه‌ای همچون خود مدیریتی، ارزش‌های اخلاقی انسانی و ولایت مداری تأثیرپذیر است. همچنین باید در نظر داشت که راهبردها می‌تواند تحت تأثیر عوامل مداخله‌ای همچون سبک زندگی، فعالیت‌های جهادی و کیفیت نوآوری قرار گیرد و این عوامل مداخله‌گر می‌تواند موجب محدود شدن یا تسهیل راهبردها شوند و نهایتاَ الگوی آموزش مهارت‌های عملی برمبنای مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در شاخه فنی حرفه‌ای می‌تواند پیامدهایی از قبیل پرورش معنویات، تربیت اجتماعی، ترویج ارزش‌ها، پرورش اصول دینی، تربیت اخلاقی و اعتقادی را در بر داشته باشد.