شناسایی پیشران‌های توسعه منابع انسانی برای آینده صنعت گردشگری ورزشی ایران - رونقی , سيده شيدا; حسينی سمنانی, اكرم السادات; صفاری, لیلا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
این پژوهش با هدف شناسایی و بررسی پیشران‌های توسعه منابع انسانی در صنعت گردشگری ورزشی ایران انجام شد تا راهکارهای بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی در این صنعت مورد ارزیابی قرار گیرد. این مطالعه کیفی از روش مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با مدیران و کارشناسان حوزه گردشگری ورزشی استفاده کرد. نمونه‌گیری به روش هدفمند انجام شد و تا اشباع نظری ادامه یافت. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و از نرم‌افزار NVivo برای دسته‌بندی و تجزیه داده‌ها استفاده شد. نتایج نشان داد که چندین پیشران کلیدی در توسعه منابع انسانی صنعت گردشگری ورزشی ایران نقش دارند، از جمله سیاست‌گذاری دولتی، کارآمدی قوانین اداری، برنامه‌ریزی آموزشی، شایستگی منابع انسانی، زیرساخت‌ها و امنیت شغلی. همچنین، استفاده از فناوری‌های نوین و دیجیتالی به عنوان عامل مؤثر در افزایش کارایی و بهره‌وری نیروی انسانی شناسایی شد. این پژوهش نشان داد که توسعه منابع انسانی در صنعت گردشگری ورزشی ایران نیازمند تدوین سیاست‌های حمایتی، استفاده از فناوری‌های نوین، و آموزش‌های مستمر است. نتایج این تحقیق می‌تواند به عنوان راهنمایی برای سازمان‌ها و نهادهای مرتبط در بهبود مدیریت نیروی انسانی در این صنعت مورد استفاده قرار گیرد.