اعتبار‌یابی الگوی توانمندسازی مدیران نظام آموزشی با هدف ارتقا امنیت اجتماعی در مناطق گردشگری - سلوکی, کاظم; صدوقی, میترا; پالی, سمیرا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
هدف پژوهش حاضر اعتباریابی الگوی توانمندسازی مدیران نظام آموزشی با هدف ارتقا امنیت اجتماعی در مناطق گردشگری بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری میباشد. جامعه پژوهش را کلیه مدیران نظام آموزشی اعم از مدیران مدارس و مدیران آموزش و پرورش استان مازندران تشکیل دادند که در بازه زمانی 1403-1402 مشغول به فعالیت بودند. بنابراین برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و با در نظر گرفتن ریزش 20 درصدی در نهایت حجم نمونه 320 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای بررسی روایی سازه الگوی پیشنهادی از تحلیل عاملی تأییدی مرتبه اول و دوم با نرم افزار AMOS24 و جهت بررسی الگوی پارادایمی پژوهش از رویکرد معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مجذورات جزئی با نرم افزار PLS-3 استفاده شد و ضرایب رگرسیون اثرات مستقیم برای تمام مسیرهای مدل گزارش گردید. بر اساس یافته‌های به دست آمده، بار عاملی استاندارد برای تک تک مقولههای اصلی و فرعی هر یک از عوامل مندسازی مدیران نظام آموزشی با هدف ارتقا امنیت اجتماعی در مناطق گردشگری بیشتر از 4/0 و مورد تایید بود. روایی همگرا و روایی واگرای مقیاسهای مدل پیشنهادی نیز مناسب بودند. همچنین برازش کلی مدل تایید گردید و مجموع مدل ساختاری و مدل اندازه گیری کیفیت مناسب در تبیین متغیرهای پژوهش داشتند. بنابراین استفاده از الگوی به دست آمده در پژوهش حاضر برای مندسازی مدیران نظام آموزشی با هدف ارتقا امنیت اجتماعی در مناطق گردشگری، روشی موثر خواهد بود که از اعتبار بالایی نیز برخوردار است.