طراحی روابط درونی بین ابعاد هیپنوتیزم کلامی در روابط کاری سازمان‌های دولتی با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) - کریمیان, ندا; کیاکجوری, داود; رحمتی, مریم; احمدی, کیومرث (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
ﻫﯿﭙﻨﻮﺗﯿﺰم ﮐﻼﻣﯽ قادر به ﺗﻐﯿﯿﺮ رﻓﺘﺎر ﻓﺮد ﺑﻄﻮر ﻧﺎﺧﻮدآﮔﺎه اﺳﺖ؛ ﺑﻪ ﻃﻮری ﮐﻪ ﻓﺮد ﺑﺎور ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﯿﻞ ﺧﻮد ﻧﻈﺮش را ﺗﻐﯿﯿﺮ داده اﺳﺖ و به واﺳﻄﻪ آن ﻣﯽﺗﻮان ﺑﻪ ﻃﻮر ﺧﻮدﮐﺎر ﺗﻤﺎم ﻣﻘﺎوﻣﺖﻫﺎی آﮔﺎﻫﺎﻧﻪ را در ﺑﺮاﺑﺮ اﻟﻘﺎ و ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدات دور زد. هدف اصلی تحقیق حاضر طراحی روابط درونی بین ابعاد هیپنوتیزم کلامی در روابط کاری سازمان‌های دولتی با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) است. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 15 متخصص در حوزه مدیریت دولتی و رفتار سازمانی که در زمینه ﻫﯿﭙﻨﻮﺗﯿﺰم ﮐﻼﻣﯽ و ارتباطات صاحب اثر بودند به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند که به روش مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) روابط درونی بین مولفههای تحقیق شناسایی شدند. یافتههای تحقیق نشان داد بُعد همگامی و همراهی با تجربه و احساس مخاطب به عنوان مبنای مدل بر کلیه ابعاد دیگر اثر میگذارد و به عنوان پایه هیپنوتیزم کلامی در روابط کاری و عنصر اساسی در اجرای وظایف آن محسوب میشود. در سطح میانی بُعد انحراف و ابهام در ذهن خودآگاه مخاطب قرار درد و در سطح آخر نیز دسترسی به ناخودآگاه مخاطب قرار دارد که دو بُعد دیگر بر آن اثر گذار هستند. هیپنوتیزم کلامی میتواند کارکنان را با مهارتهای ضروری برای تعاملات بین فردی موثر مجهز کند. چنین ابتکاراتی میتواند نه تنها عملکرد فردی بلکه فرهنگ کلی سازمانی را نیز افزایش دهد.