مقایسه اثربخشی آموزش مدیریت استرس و مهارت‌های ارتباطی بر انگیزش تحصیلی - حمیدی, علی; قاسمی مطلق, مهدی; میرزایی, سیدحسین (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش مهارت‌های ارتباطی و مدیریت استرس بر انگیزش تحصیلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان انجام شد. در این مطالعه نیمه‌تجربی، 60 دانشجو  با روش نمونه گیری هدفمند  در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه، هر هفته دو جلسه آموزش مهارت‌های ارتباطی و 8 جلسه مدیریت استرس را دریافت کردند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه استاندارد انگیزش تحصیلی (AMS)  استفاده شد. نتایج تحلیل داده‌ها که با روش‌های تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شدند.  نشان داد که آموزش مهارت‌های ارتباطی و مدیریت استرس باعث افزایش  معنی‌دار انگیزش تحصیلی در دانشجویان گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است. بر اساس یافته‌های این پژوهش، می‌توان نتیجه گرفت که آموزش مهارت‌های ارتباطی و مدیریت استرس می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر برای افزایش انگیزش تحصیلی در دانشجویان مورد استفاده قرار گیرد.