طراحی الگوی یادگیری الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی (مورد مطالعه: دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان بوشهر) - حیدری, زهرا; خورشیدی, عباس; شریفیان, لیلا; فقیه آرام, بتول; سوسهابی , پری (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
هدف پژوهش طراحی الگوی یادگیری الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان بوشهر است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده کیفی و از نظر ماهیت و نوع مطالعه داده بنیاد سیستمی (پارادایمی) است. جامعة مورد نظر پژوهش شامل خبرگان حوزه مدیریت ومنابع انسانی می‌باشد، که بر اساس روش نمونه‌گیری آگاهانه از نوع نظری و بر اساس اشباع نظری، 15 نفر خبره برای مصاحبه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبة نیمه‌ساختاریافته بود که در آن، ابعاد، مؤلفه‌ها وشاخص‌های الگوی یادگیری الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان بوشهرتنظیم شد. برای فرم مصاحبة یادشده ابتدا مصاحبه عمیق باخبرگان انجام شد سپس، با کدگذاری باز، شاخص‌ها احصا شدند و از طریق کدگذاری محوری، در قالب مؤلفه‌ها و شاخص‌ها مقوله‌بندی شد، و برای 15 نفر از خبرگان ارسال و به کمک کدگذاری انتخابی از طریق مصاحبه، و بارش فکری مؤلفه‌ها وشاخص‌ها نهایی شد. در نتیجه، 5 بعد، ۱۶ مؤلفه و ۱۰۱ شاخص برای الگوی یادگیری الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نهایی شد. پس از تأیید نهایی و اولویت‌بندی توسط خبرگان، ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخص‌های سازندة الگو ترسیم شده و مجدداً الگوی یادشده توسط خبرگان اعتباریابی شد.