ارائه مدلی جهت تبیین مسئولیت‌پذیری شهروندان اصفهانی - طالبی, ابراهیم; هاشمیان فر, سیدعلی; چیت ساز, محمدعلی (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در شهرنشینی و شکلگیری پدیده شهرنشینی نوین، مسئولیت هر فرد ساکن شهرها، در مدیریت شهری و پیشبرد اهداف آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این پژوهش مدلی جهت تبیین مسئولیت‌پذیری شهروندان اصفهانی ارائه شده و از رویکرد پیمایشی کمی و پرسشنامه‌های استاندارد برای تجزیه و تحلیل استفاده شد. پس از تجزیه و تحلیل مشخص شد که ویژگی‌های جمعیت شناختی (جنسیت، سن، تحصیلات و درآمد)، رضایتمندی اجتماعی، پایگاه اقتصادی – اجتماعی، اعتماد نهادی، دینداری و رسانه‌های جمعی ملی مهمترین فاکتورهای تاثیر گذار بر مسئولیتپذیری شهروندان در اصفهان بوده و مدل مدنظراگرچه روشی رسمی ارائه نمیدهد اما از حیث بینش می‌تواند کمکهای زیادی بکند، که این مدل متشکل از این متغیرها از برازش خوبی برخوردار است.