ارائه الگوی انگیزش معلمان هنرستان‌های وزارت آموزش و پرورش استان لرستان (با رویکرد کیفی) - خادم, سام; خورشیدی, عباس; برزگر, نادر; عراقیه, علیرضا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2024)
هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی انگیزش معلمان هنرستان‌های وزارت آموزش و پرورش است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده کیفی و از نظر ماهیت و نوع مطالعه داده‌بنیاد نوظهور است. جامعة مورد نظر پژوهش خبرگان  تشکیل می‌دهد که بر اساس روش نمونه‎گیری نظری از نوع گلوله‌برفی و بر اساس اشباع نظری داده‌ها، 15 نفر خبره برای مصاحبه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبة نیمه‌ساختاریافته بود که در آن، ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخص‌های الگوی انگیزش معلمان هنرستان‌های وزارت آموزش و پرورش تنظیم شد. برای فرم مصاحبة یادشده ابتدا تعدادی الگوها، یافته‌ها، مطالعات و نظریه‌های ملی و جهانی بررسی شده، سپس، با کدگذاری باز، شاخص‌ها احصا شدند و از طریق کدگذاری محوری، در قالب ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخص‌ها مقوله‌بندی شد، و برای 15 نفر از خبرگان ارسال و به کمک کدگذاری انتخابی از طریق مصاحبه، فن دلفی و بارش فکری ابعاد و مؤلفه‌ها شناسایی شد. در نتیجه، 4 بعد، 12 مؤلفه 83 شاخص برای طراحی الگوی الگوی انگیزش معلمان هنرستان‌های وزارت آموزش و پرورش نهایی شد. پس از تأیید نهایی و اولویت‌بندی خبرگان، ابعاد، مؤلفه‌ها و شاخص‌های سازندة الگو ترسیم شده، و مجدداً الگوی یادشده توسط خبرگان اعتباریابی شد.