آموزش مهارت‌های اجتماعی و تاثیر آن بر سبک مدیریت کلاسی نومعلمان - فرهادیان, علی; ابراهیم اصابت طبری, (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر آموزش مهارتهای اجتماعی به دانشجو-معلمان بر مدیریت کلاسی آنان پس از اشتغال به تدریس بود. بدین منظور، تعداد 32 دانشجوی دانشگاه فرهنگیان سال پایانی تحصیل خود را می‌گذراندند به صورت تصافی انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه گمارش شدند. پژوهش با اجرای پیش آزمون سبک مدیریت کلاسی یزدی و عالی (1387) بر روی هر دو گروه آغاز گردید و گروه آزمایش به مدت هشت هفته در معرض آموزش مهارت‌های اجتماعی قرار گرفتند. پس از دوره آموزشی، پس آزمون سبک مدیریت کلاسی بر روی دو گروه اجرا شد. با توجه به تحلیل کواریانس مقدارF=19. 08 در تعامل گروه و پیشآزمون در سطح P=0. 001 معنادار بدست آمد. میانگین بدستآمده برای گروه آزمایش M=72. 37 و برای گروه گواه M=63. 47 محاسبه شد که نشان دهنده بالاتر بودن مهارتهای مدیریت کلاس دانشجویان گروه آزمایش است از این رو میتوان نتیجه گرفت که آموزش مهارتهای اجتماعی سبک مدیریت کلاسی دانشجومعلمان را تغییر داده است.