تحلیل آموزش‌های مرتبط با سواد رسانه‌ای و تأثیر آن بر توسعه تفکر انتقادی - رضوانی‌فر, علی‌اصغر (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
گسترش سریع رسانه‌ها در جامعه معاصر، سواد رسانه‌ای را به یکی از مهارت‌های ضروری تبدیل کرده است که ارتباط نزدیکی با توسعه تفکر انتقادی دارد. این مقاله مروری با استفاده از روش تحلیل توصیفی به بررسی تأثیر آموزش‌های مرتبط با سواد رسانه‌ای بر تقویت توانایی‌های تفکر انتقادی پرداخته است. نتایج حاصل از تحلیل منابع و مطالعات موجود نشان می‌دهد که سواد رسانه‌ای، به عنوان یک مهارت چندبعدی، به افراد کمک می‌کند تا به صورت فعال و انتقادی با پیام‌های رسانه‌ای مواجه شوند و توانایی تحلیل محتوا و مقاومت در برابر تأثیرات منفی را تقویت کنند. با این حال، چالش‌هایی همچون عدم وجود برنامه‌های آموزشی منسجم و مقاومت فرهنگی مانع از اثربخشی کامل آموزش‌های سواد رسانه‌ای می‌شوند. در این مقاله همچنین بر اهمیت تطبیق آموزش‌های سواد رسانه‌ای با فرهنگ‌های مختلف جهت تقویت تفکر انتقادی تأکید شده است. در نتیجه‌گیری، پیشنهاداتی برای بهبود آموزش سواد رسانه‌ای از طریق روش‌های آموزشی تعاملی و نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه ارائه شده است.