آزادی و انسان آزاده از دیدگاه سارتر و کامو - یوحنایی, مسعودرضا; مرادخانی, علی; لواسانی , سید سعید; مصطفوی, شمس الملوک (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2023)
قدمت نسبت انسان و مفهوم آزادی به قدمت زندگی جمعی بشر می‎رسد. این سئوال که آزادی چیست و انسان آزاده کیست، همواره مورد بحث فیلسوفان بوده است. سارتر و کامو نیز در باب چیستی آزادی و انسان آزاده سخنان قابل تاملی ابراز کردند. سارتر باور دارد انسان محکوم به آزادی است و شخصی که آزادی خود را انکار کنند داری سوءنیت است. بنابراین، انسان موجودی دارای آزادی مطلق است که در عین حال در قبال دیگری مسئول است. اما کامو معتقد است انسان دارای آزادی نسبی است و ملزم است تا برای پاسداشت آزادی همواره قیام نماید. زیرا که او در قبال جامعه‎ی انسانی مسئول است.