بررسی عوامل مؤثر بر وضعیت دلبستگی شغلی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ علوم پزشكی آزاد اسلامی - خشنودنيا , سمیرا; آراسته, حميدرضا; جعفری , پريوش (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2023)
هدف این پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر دلبستگی شغلی اعضای هیأت علمی حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی بود. پژوهش حاضر با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) انجام شد. جامعه آماری بخش کیفی شامل 30 نفر از اعضای هیأت علمی رشته‌های پزشکی حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران و بخش کمی شامل اعضای هیأت علمی رشته‌های پزشکی حوزه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران به تعداد 1400 نفر که در بخش کمی از نظرات آنان استفاده شد. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 15 نفر و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران تعداد 300 نفر با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمعآوری دادههای کیفی از مصاحبههای نیمه ساختار یافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته دلبستگی شغلی استفاده شد. پرسشنامه محقق ساخته دارای 70 سوال و 10 بُعد بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزارهای SPSS21 و AMOS نسخه 26 انجام گرفت. نتایج نشان داد 3 بُعد اصلی «توسعه حرفه‌ای و رضایت شغلی»، «نوآوری، تحقیق و تعامل اجتماعی»، «محیط کاری و رفاه» و مؤلفه‌های آن‌ها 5/79 درصد از واریانس دلبستگی شغلی اعضای هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی را پیش بینی می‌کنند و بر آن مؤثر هستند. این نتایج به روشنی نشان می‌دهند که ایجاد شرایط حمایتی و انگیزشی در دانشگاه‌ها می‌تواند منجر به افزایش دلبستگی شغلی اعضای هیئت علمی شود.