مدل‌سازی معادلات ساختاری مدیریت ایمنی اماکن ورزشی دانشگاه افسری امام علی (ع) جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه توسعه و تربیت - شکیبی‌راد, عباس; قدمی بدرلو, سجاد (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2027)
پژوهش حاضر با هدف مدل‌سازی مدیریت ایمنی اماکن ورزشی دانشگاه افسری امام علی (ع) جمهوری اسلامی ایران و تبیین روابط میان عوامل علی، عوامل زمینه‌ای، عوامل مداخله‌گر، پدیده محوری، راهبردها و پیامدهای مرتبط با مدیریت ایمنی انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و با رویکرد کمی و مبتنی بر بررسی روابط علی–همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل مدیران، مربیان و ورزشکاران حاضر در رویدادهای ورزشی نظامی دانشگاه افسری امام علی (ع) بود. حجم نمونه با استفاده از نرم‌افزار G*Power برابر با 138 نفر تعیین شد و شرکت‌کنندگان به روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق‌ساخته برگرفته از یافته‌های بخش کیفی طرح پژوهشی بود. روایی صوری و محتوایی ابزار با نظر 10 نفر از متخصصان و روایی سازه آن از طریق روایی همگرا و واگرا بررسی شد. پایایی نیز با استفاده از آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و بارهای عاملی تأیید گردید. برای آزمون مدل و روابط بین سازه‌ها از مدل‌سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی در نرم‌افزار SmartPLS 3.1.1 استفاده شد. نتایج مدل‌سازی معادلات ساختاری نشان داد عوامل علی اثر مثبت و معناداری بر پدیده محوری مدیریت ایمنی داشتند (β=0.721، t=9.876، p=0.001). پدیده محوری نیز اثر مثبت و معناداری بر راهبردها نشان داد (β=0.791، t=6.767، p=0.001). عوامل زمینه‌ای تأثیر مثبت و معناداری بر راهبردها داشتند (β=0.306، t=3.757، p=0.001)، در حالی که عوامل مداخله‌گر اثر منفی و معناداری بر راهبردها نشان دادند (β=-0.129، t=2.173، p=0.001). همچنین، راهبردها اثر مثبت و معناداری بر پیامدها داشتند (β=0.843، t=29.247، p