تأثیر تناسب فرد–محیط بر سکوت سازمانی با نقش میانجی بی‌اعتمادی سازمانی و تعدیلگری رهبری اخلاقی - فراهانی, مهدی; رحیمی‌ اقدم, صمد (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر تناسب فرد–محیط بر سکوت سازمانی با نقش میانجی بی‌اعتمادی سازمانی و نقش تعدیلگر رهبری اخلاقی در میان کارکنان شرکت‌های توزیع دارو بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی–پیمایشی و از نوع همبستگی بود که با رویکرد مدل‌یابی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه آماری شامل 780 نفر از کارکنان شرکت‌های توزیع دارو بود که از میان آنان 274 نفر با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای نسبی انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد تناسب فرد–محیط، بی‌اعتمادی سازمانی، رهبری اخلاقی و سکوت سازمانی گردآوری شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 26 و SmartPLS نسخه 4 انجام گرفت. نتایج استنباطی نشان داد تناسب فرد–محیط اثر منفی و معناداری بر بی‌اعتمادی سازمانی داشت (β=-0.47, t=9.12, p