پذیرش تغییر در بیمارستان‌های خصوصی شهر تهران - جمیلی, نیلوفر; گیوریان, حسن; شیخ الاسلامی‌کندلوسی, نادر (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه, 2027)
پژوهش حاضر با هدف بررسی و شناسایی عوامل مؤثر بر پذیرش تغییر در بیمارستان‌های خصوصی شهر تهران انجام شد. این پژوهش از نظر روش‌شناسی، کیفی و از نوع اکتشافی بود. جامعه پژوهش شامل مدیران ارشد، اعضای هیئت‌مدیره، مدیران بخش‌های مختلف بیمارستان‌های غیردولتی شهر تهران، خبرگان و استادان دانشگاهی آشنا با حوزه منابع انسانی، رفتار سازمانی و تغییر سازمانی بود. نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند انجام شد و داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته عمیق گردآوری شدند. تحلیل داده‌ها با روش تحلیل مضمون و با کمک نرم‌افزار MAXQDA انجام گرفت. برای افزایش اعتبار یافته‌ها از روش تثلیث استفاده شد و پایایی تحلیل‌ها نیز با بهره‌گیری از ضریب پایایی هولستی، پی اسکات و کاپای کوهن مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به ماهیت کیفی پژوهش، آزمون آماری استنباطی گزارش نشده است؛ بااین‌حال، تحلیل مضمون نشان داد که از ۹۰ کد اولیه استخراج‌شده، ۲۱ مضمون نهایی مرتبط با پذیرش تغییر در بیمارستان‌های خصوصی شهر تهران شناسایی شد. این مضامین شامل تأمین اقتصادی، امنیت شغلی، مسئولیت اجتماعی، جذب نیروی انسانی، ترس از دست دادن قدرت، مشارکت، حمایت مدیریتی، دانش، اخلاق حرفه‌ای، شفافیت، سن و تجربه، تاب‌آوری، عدالت، فرسودگی شغلی، استراتژی مدیریتی، حجم کاری، شناخت، ابهام شغلی، فرهنگ سازمانی، همدلی کارکنان و اعتماد بودند. یافته‌ها نشان دادند که این عوامل در شکل‌گیری میزان پذیرش یا مقاومت کارکنان نسبت به تغییرات سازمانی نقش تعیین‌کننده دارند. نتایج پژوهش نشان می‌دهد پذیرش تغییر در بیمارستان‌های خصوصی پدیده‌ای چندبعدی است و صرفاً به تصمیمات مدیریتی وابسته نیست، بلکه از تعامل عوامل اقتصادی، روان‌شناختی، سازمانی، فرهنگی و حرفه‌ای تأثیر می‌پذیرد. بنابراین، مدیران بیمارستان‌ها برای اجرای موفق تغییرات باید ضمن تقویت اعتماد، شفافیت، مشارکت کارکنان، عدالت سازمانی و حمایت مدیریتی، به کاهش ابهام شغلی، فشار کاری و فرسودگی شغلی نیز توجه کنند.