اعتبارسنجی مدل حکمرانی شایسته بومی با رویکرد عدالت اجتماعی در سازمان برنامه و بودجه کشور - نیک ‏انجام, کوروش; آزاده‏ دل, محمدرضا; اوشک ‏سرایی, مریم (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
پژوهش حاضر با هدف اعتبارسنجی مدل حکمرانی شایسته بومی با رویکرد عدالت اجتماعی در سازمان برنامه و بودجه کشور با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری (SEM) انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت اکتشافی–تبیینی بود که با طرح همبستگی و رویکرد تحلیل مسیر انجام شد. جامعه آماری شامل مدیران، کارشناسان ارشد و تصمیم‌گیران سازمان برنامه و بودجه کشور بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. داده‌ها از طریق پرسشنامه محقق‌ساخته مبتنی بر ابعاد حکمرانی شایسته و عدالت اجتماعی گردآوری شد. روایی محتوایی ابزار با نظر خبرگان و روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تأییدی بررسی شد. همچنین پایایی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی (CR) مورد تأیید قرار گرفت. تحلیل داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری (SEM) و روش حداقل مربعات جزئی (PLS) به‌منظور ارزیابی مدل‌های اندازه‌گیری و ساختاری و آزمون روابط علّی میان متغیرهای پژوهش انجام شد. یافته‌ها نشان داد که تمامی سازه‌ها از پایایی و روایی قابل قبول برخوردار بودند؛ به‌گونه‌ای که مقادیر آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بیشتر از 0.70 و مقادیر میانگین واریانس استخراج‌شده (AVE) بالاتر از 0.50 به‌دست آمد. شاخص برازش کلی مدل (GOF=0.663) نیز برازش مطلوب مدل پیشنهادی را تأیید کرد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که رهبری شایسته و خدمت‌گزار تأثیر مثبت و معناداری بر فرهنگ بومی–ملی و دینی داشت (β=0.843, p