بررسی اثر رهبری فراگیر بر قانون‌شکنی خیرخواهانه با میانجیگری امنیت روانشناختی - لطیفات, فاطمه; نعامی, عبدالزهرا; هاشمی, سید اسماعیل (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف این پژوهش طراحی و آزمون الگویی از تأثیر رهبری فراگیر بر قانون‌شکنی خیرخواهانه با میانجیگری امنیت روانشناختی در کارکنان یک سازمان دولتی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی–پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان یک سازمان دولتی و نمونه پژوهش 385 نفر بود که با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه رهبری فراگیر جاود (2021)، پرسشنامه قانون‌شکنی خیرخواهانه واردامان و همکاران (2014) و پرسشنامه امنیت روانشناختی ادموندسون (1999) بود. روایی ابزارها از طریق تحلیل عاملی تأییدی و پایایی با آلفای کرونباخ تأیید شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS26 و AMOS25 و از طریق مدل‌سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج نشان داد مدل ساختاری از برازش مطلوبی برخوردار است (χ²/df=2.45، CFI=0.943، RMSEA=0.062). رهبری فراگیر اثر مثبت و معناداری بر قانون‌شکنی خیرخواهانه داشت (β=0.352, p