بررسی تأثیر برنامه‌های درسی مبتنی بر یادگیری مادام‌العمر بر توسعه مهارت‌های خودمدیریتی - حسینی محبوبه (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این مقاله به بررسی تأثیر برنامه‌های درسی مبتنی بر یادگیری مادام‌العمر بر توسعه مهارت‌های خودمدیریتی می‌پردازد. این پژوهش با مرور ادبیات موجود در زمینه تعاریف و رویکردهای یادگیری مادام‌العمر، به ویژه به نحوه تأثیرگذاری این برنامه‌ها بر بهبود مهارت‌های خودمدیریتی مانند خودآگاهی، خودتنظیمی و تصمیم‌گیری مستقل توجه می‌کند. از طریق تحلیل توصیفی مطالعات منتخب، تأثیرات مثبت برنامه‌های یادگیری مادام‌العمر بر تقویت مهارت‌های خودمدیریتی در دانشجویان و حرفه‌ای‌ها برجسته می‌شود. با این حال، به چالش‌ها و محدودیت‌های احتمالی مانند افزایش استرس در صورت طراحی نامناسب این برنامه‌ها نیز اشاره می‌شود. یافته‌ها نشان می‌دهد که برنامه‌های درسی مادام‌العمر به شرط طراحی و اجرای صحیح، می‌توانند به طور قابل توجهی توانایی‌های فرد را در مدیریت زندگی شخصی و حرفه‌ای بهبود بخشند. این مقاله با ارائه پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده و کاربردهای عملی در طراحی برنامه‌های آموزشی به پایان می‌رسد.