تحلیل نقش برنامه‌های درسی متوازن در توسعه مهارت‌های چندگانه در دانش‌آموزان - عابدی آزاده (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف از این مقاله تحلیل نقش برنامه‌های درسی متوازن در توسعه مهارت‌های چندگانه در دانش‌آموزان است. با توجه به تحولات جهانی در نظام‌های آموزشی، تاکید بیشتری بر انتقال دانش نظری و همچنین پرورش مهارت‌های شناختی، اجتماعی، عاطفی، فیزیکی و شغلی در دانش‌آموزان وجود دارد. برنامه‌های درسی متوازن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تمامی جنبه‌های رشد و توسعه دانش‌آموزان را پوشش دهند و رویکردی جامع به آموزش ارائه دهند. این مقاله به بررسی مطالعات مختلف در سطح جهان و ایران پرداخته و نشان می‌دهد که برنامه‌های درسی متوازن می‌توانند به طور قابل توجهی مهارت‌های شناختی و اجتماعی را از طریق یادگیری مشارکتی و تجربیات عملی بهبود بخشند. با این حال، تحقیق همچنین شکاف‌هایی مانند نیاز به مطالعات طولی بیشتر و تطبیق این برنامه‌ها با جوامع فرهنگی متفاوت را شناسایی می‌کند. مقایسه نظام‌های آموزشی کشورهای مختلف در این مقاله نشان می‌دهد که بومی‌سازی برنامه‌های درسی متوازن برای پاسخگویی به نیازهای خاص فرهنگی و اجتماعی هر کشور اهمیت دارد. یافته‌ها بر ضرورت ادغام برنامه‌های درسی متوازن در نظام‌های آموزشی توسط سیاست‌گذاران تاکید دارد تا اطمینان حاصل شود که دانش‌آموزان با مهارت‌های لازم برای موفقیت در جهانی که به سرعت در حال تغییر است، مجهز هستند. مقاله با پیشنهاداتی برای تحقیقات بیشتر و بهبود مستمر برنامه‌های درسی متوازن به منظور پاسخگویی بهتر به نیازهای همه دانش‌آموزان به پایان می‌رسد.