ارزیابی تأثیر استفاده از فناوری‌های بلاکچین در مدیریت داده‌های آموزشی - جواهری شبنم (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
فناوری بلاکچین با ویژگی‌های ذاتی خود مانند غیرمتمرکز بودن، شفافیت و امنیت، پتانسیل قابل توجهی برای بهبود مدیریت داده‌های آموزشی دارد. این مقاله به ارزیابی تأثیر فناوری بلاکچین در مدیریت داده‌های آموزشی می‌پردازد و اثرات مثبت، چالش‌ها و محدودیت‌های آن را تحلیل می‌کند. یافته‌ها نشان می‌دهد که بلاکچین می‌تواند بهبود امنیت و یکپارچگی داده‌ها، کاهش ریسک تقلب و افزایش شفافیت در فرآیندهای مدیریت داده‌ها را به همراه داشته باشد. با این حال، چالش‌هایی نظیر مقیاس‌پذیری، هزینه‌های بالای پیاده‌سازی و مقاومت سازمانی همچنان به عنوان موانع اساسی باقی مانده‌اند. این مطالعه همچنین به مقایسه روش‌های سنتی مدیریت داده‌های آموزشی با سیستم‌های مبتنی بر بلاکچین پرداخته و مزایا و معایب هر یک را بررسی می‌کند. نتایج بر اهمیت تحقیقات بیشتر برای حل چالش‌های فنی و سازمانی مرتبط با پذیرش بلاکچین در محیط‌های آموزشی تأکید می‌کند. کاربردهای عملی این یافته‌ها شامل توصیه‌هایی برای استفاده از فناوری بلاکچین جهت افزایش امنیت داده‌ها و بهبود فرآیندهای اداری در مؤسسات آموزشی می‌شود.