تحلیل نقش استفاده از روبات‌های آموزشی در تقویت مهارت‌های شناختی و یادگیری در کودکان - حسینی‌فر رضا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این مقاله به تحلیل نقش روبات‌های آموزشی در تقویت مهارت‌های شناختی و یادگیری کودکان می‌پردازد. روبات‌های آموزشی به عنوان ابزارهای تعاملی و چندحسی، پتانسیل بالایی برای بهبود مهارت‌های شناختی کودکان مانند حافظه، تفکر انتقادی و حل مسئله دارند. این مطالعه به مرور سیستماتیک تحقیقات قبلی پرداخته و با مقایسه یافته‌ها، هم به مزایا و هم به محدودیت‌های استفاده از این ابزارها در محیط‌های آموزشی اشاره می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که روبات‌های آموزشی می‌توانند به طور مؤثری انگیزه و توجه کودکان را افزایش دهند، اما تأثیرات بلندمدت و تفاوت‌های فردی کودکان نیازمند بررسی بیشتری است. همچنین، مسائل اخلاقی و اجتماعی نظیر کاهش تعاملات انسانی نیز باید مورد توجه قرار گیرند. این مطالعه با ارائه پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده و بررسی کاربردهای روبات‌های آموزشی در محیط‌های آموزشی مختلف، به ضرورت تلفیق متوازن این ابزارها با روش‌های آموزشی سنتی تأکید می‌کند. یافته‌ها نشان می‌دهند که روبات‌های آموزشی می‌توانند به عنوان ابزارهای ارزشمند در تقویت توسعه شناختی کودکان عمل کنند، اما نیاز به یکپارچگی متعادل با روش‌های سنتی آموزشی وجود دارد.