تأثیر یادگیری تعاملی مبتنی بر پلتفرم‌های دیجیتال در بهبود توانایی‌های ارتباطی دانش‌آموزان - حسینی‌پور کمالی زهرا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این مطالعه به بررسی تأثیر یادگیری تعاملی مبتنی بر پلتفرم‌های دیجیتال بر بهبود توانایی‌های ارتباطی دانش‌آموزان می‌پردازد. پژوهش با استفاده از روش تحلیل توصیفی و مرور جامع ادبیات موجود انجام شده است. یافته‌ها نشان می‌دهند که یادگیری تعاملی از طریق پلتفرم‌های دیجیتال به طور قابل توجهی توانایی‌های ارتباطی دانش‌آموزان را بهبود می‌بخشد، به ویژه در محیط‌هایی که تعاملات زمان واقعی تسهیل می‌شود. این مطالعه از نظریه‌هایی مانند سازنده‌گرایی اجتماعی ویگوتسکی و یادگیری مشارکتی دیویی برای تفسیر نتایج استفاده کرده است. نتیجه‌گیری می‌شود که پلتفرم‌های دیجیتال نه تنها مهارت‌های ارتباطی را تقویت می‌کنند، بلکه به توسعه تفکر انتقادی و توانایی‌های همکاری نیز کمک می‌کنند. با این حال، پژوهش به محدودیت‌هایی همچون تمرکز بر تأثیرات کوتاه‌مدت و تفاوت‌های نتایج بر اساس پلتفرم‌های مختلف اشاره می‌کند. تحقیقات آینده باید به بررسی تأثیرات بلندمدت و مطالعه در محیط‌های آموزشی متنوع بپردازد. این مطالعه کاربردهای عملی برای معلمان جهت ادغام مؤثر ابزارهای دیجیتال در روش‌های آموزشی ارائه می‌دهد.