اعتبارسنجی مدل توسعه مهارت‌های آینده‌پژوهی مدیران بانک سپه - علی باروتی تبار آزاده; عباس زاده ناصر; شفیع زاده حمید (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف مطالعه، طراحی و اعتبارسنجی مدل توسعه مهارت‌های آینده‌پژوهی مدیران بانک سپه استان البرز است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، پیمایشی مقطعی بود. جامعه آماری شامل ۹۸۵ نفر از مدیران و کارکنان بانک سپه استان البرز بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان ۲۷۸ نفر انتخاب شدند و در نهایت ۲۸۹ پرسش‌نامه معتبر گردآوری شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق‌ساخته شامل ۱۱۲ گویه در قالب ۲۱ مؤلفه و ۶ عامل اصلی بود که روایی آن از طریق خبرگان و پایایی آن با آلفای کرونباخ تأیید شد. داده‌ها با روش تحلیل عاملی تأییدی و با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS و LISREL مورد تحلیل قرار گرفتند و شاخص‌های برازندگی مانند نسبت خی‌دو به درجه آزادی، RMSEA، GFI و AGFI برای ارزیابی مدل استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که تمامی مسیرهای مدل در سطح خطای ۰.۰۵ معنادار هستند، زیرا تمام ضرایب t-value خارج از بازه ±1.96 قرار داشتند. بالاترین بار عاملی مربوط به فرهنگ و رفتار سازمانی (0.97) و سپس مهارت‌های ارتباطی و ساختار منعطف و چابک بود. تمامی عوامل علی، زمینه‌ای، مداخله‌گر، راهبردی و پیامدی روابط معنادار و قوی با متغیر اصلی داشتند. شاخص‌های برازش مدل نشان‌دهنده برازش مطلوب بودند (χ²/df<3، RMSEA<0.08، GFI و AGFI>0.90). نتایج نشان داد که عوامل راهبردی از جمله یادگیری مستمر، مهارت پژوهشی و ارتباطات اثربخش نقش برجسته‌ای در توسعه مهارت‌های آینده‌پژوهی دارند و پیامدهایی مانند برنامه‌ریزی استراتژیک، خلق ارزش رقابتی و چابکی تصمیم‌گیری به طور مستقیم تحت تأثیر این مهارت‌ها قرار می‌گیرند. نتایج مطالعه نشان می‌دهد که توسعه مهارت‌های آینده‌پژوهی مدیران در نظام بانکی یک فرایند چندبعدی است که به شدت تحت تأثیر عوامل سازمانی، محیطی و فناورانه قرار دارد و می‌تواند منجر به چابکی بیشتر، خلق ارزش رقابتی و تصمیم‌گیری مؤثرتر در بانک شود.