اعتبارسنجی مدل انتخاب سبک رهبری از طریق رهبری مبتنی بر علوم اعصاب با توجه به هوش هیجانی در شهرداری‏های کلانشهرهای کشور - پورسلطانیان حسین; گنجی‏ نیا حسین; آزاده ‏دل محمدرضا (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف این پژوهش اعتبارسنجی مدل انتخاب سبک رهبری مبتنی بر علوم اعصاب با توجه به نقش هوش هیجانی در شهرداری‌های کلانشهرهای کشور بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده‌ها توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان شهرداری‌های کلانشهرها بوده که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای ۳۸۴ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‌ساخته بود که روایی آن توسط متخصصان و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تأیید شد. داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزار PLS تحلیل شدند. یافته‌ها نشان داد که تمامی شاخص‌های برازش مدل در حد مطلوب بوده و مدل پیشنهادی از اعتبار مناسبی برخوردار است. هوش هیجانی با ضریب مسیر ۰.۶۸۲ و عوامل درونی با ضریب مسیر ۰.۷۲۳ بیشترین تأثیر مثبت را بر سبک رهبری مبتنی بر علوم اعصاب داشتند. همچنین موانع اجرایی با ضریب مسیر ۰.۴۲۵- تأثیر منفی معناداری بر استقرار این سبک رهبری نشان داد. سایر متغیرها شامل الزامات اجرایی، عوامل تسهیل‌کننده، پیامدهای اجرایی و راهکارهای اجرایی نیز تأثیر مثبت و معناداری بر سبک رهبری داشتند. این پژوهش نشان داد که تلفیق هوش هیجانی و علوم اعصاب می‌تواند چارچوب نوآورانه‌ای برای توسعه سبک رهبری اثربخش در سازمان‌های عمومی ارائه دهد.