شناسایی ابعاد و مولفه‌های تبیین توانمندی تفکر استراتژیک و مدیریت کارآمد ‏سازمانی در مناطق هشتگانه شهرداری کلان‌شهر اهواز - سیاهپوش ساجده; حمیدی‏ زاده محمدرضا; تولایی روح ‏الله (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
این پژوهش با هدف تبیین ابعاد و مؤلفه‌های مؤثر بر توانمندی تفکر استراتژیک و مدیریت کارآمد سازمانی در مناطق هشتگانه شهرداری کلان‌شهر اهواز انجام شد. مطالعه حاضر از نظر ماهیت، کیفی و جامعه آماری آن را ۲۰ نفر از شهرداران، معاونان و خبرگان مدیریت شهری تشکیل دادند که به روش هدفمند انتخاب شدند. داده‌ها بر اساس مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته گردآوری و با استفاده از تحلیل محتوای موضوعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها نشان داد که مدل مطلوب از پنج بُعد کلیدی تشکیل شده است: شایستگی‌های فردی و رهبری مدیر ‏(شامل مؤلفه‌هایی مانند دانش تخصصی و تفکر استراتژیک)، فرآیندها و ساختار سازمانی ‏(مانند برنامه‌ریزی استراتژیک و سیستم ارزیابی عملکرد)، منابع و امکانات ‏(شامل مدیریت مالی و نیروی انسانی)، فرهنگ سازمانی و ارتباطات ‏(مانند شفافیت و خدمت‌محوری) و در نهایت محیط کلان و حکمرانی شهری ‏(شامل قوانین و مشارکت شهروندان). این ابعاد در تعاملی پویا، سیستمی یکپارچه را شکل می‌دهند که غفلت از هر یک از آن‌ها می‌تواند به عملکرد کلی آسیب بزند. نتایج این مطالعه می‌تواند چارچوبی علمی برای ارزیابی، آموزش و بهبود قابلیت‌های مدیریتی در بدنه شهرداری‌های کلان‌شهرهای ایران ارائه دهد.