تأثیر عوامل مؤثر بر اجرای موفق خط‌مشی‌های اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضاییه - شهریاری محمدرضا; روستا علیرضا; محبی سراج الدین (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
در دنیای پیچیده و متغیر امروز، نظام‌های اجتماعی و سیاسی با تحولات شتابانی روبرو هستند که نیازمند تطبیق پویا و استحکام بیشتر در تمامی بخش‌های حاکمیتی است. در این میان، اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از محورهای راهبردی توسعه کشورهای مستقل و خودباور، نقشی کلیدی در تحقق استقلال اقتصادی، تقویت توان داخلی و مقابله با فشارهای خارجی ایفا می‌کند. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر عوامل مؤثر بر اجرای موفق خط‌مشی‌های اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضاییه انجام شده است. روش پژوهش برحسب نوع داده‌، کمی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری نامعین در بخش کمی 365 نفر قضات مجرب، معاونان و مدیران قوه قضاییه، کارشناسان حقوقی-اقتصادی، عضوان شوراهای نظارتی از به روش در دسترس است. برای گردآوری داده‌ها از ابزارهای پرسشنامه محقق‌ساخته استفاده شد. پایایی از طریق پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ سنجیده شد. رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری با نرم‌افزار PLS4 بهره گرفته شد. نهایت، یافته نشان دادند که بین عوامل حکمرانی، فرآیند طراحی و اجرا، پایداری، پویایی و انعطاف پذیری اقتصادی، اقتصاد دانش بنیان، توانمند سازی، همکاری و مشارکت، موانع، برون گرا بودن هوشمندانه، درون زا بودن اقتصاد بر پیاده‌سازی خط‌مشی‌های سیاست اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضاییه رابطه معنی‌داری وجود دارد و الگوی طراحی‌شده از تناسب قابل قبولی برخوردار است‌. جهت تحقق اهداف این سیاست‌ها، نیازمند توجه جدی به این عوامل و اصلاحات ساختاری و راهبردی متناسب با آن است.