آزمون مدل ساختاری عوامل موثر بر توسعه ورزش همگانی زنان عراق - حمد اسماعیل الشمری انتصار; مشکل گشا الهام; مکی محمود حسین; خداپرست محبوبه (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف از این مطالعه آزمون مدل ساختاری عوامل موثر بر توسعه ورزش همگانی زنان عراق است. روش تحقیق توصیفی – همبستگی که به روش پیمایشی انجام شده است و برای آزمون فرضیه‌ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه آماری شامل 384نفر از زنان استان کربلا بودند که به طور منظم در ورزش همگانی شرکت می‌کردند. نمونه این تحقیق به صورت تمام در دسترس انتخاب شدند. برای اندازه گیری عوامل موثر بر توسعه ورزش همگانی زنان عراق از پرسشنامه محقق ساخته که بر اساس مصاحبه با خبرگان طراحی شد استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج حاکی از آن بود که شرایط علّی (نهادهای تصمیم گیرنده، عدالت توزیعی، تکنولوژی، عوامل فردی، عوامل بین فردی)، راهبردها (ایجاد پیش زمینه‌های رسمی توسعه مشارکت، ترویج فرهنگ مشارکت، طراحی نظام مشارکت)، شرایط مداخله‌گر (ضعف ساختاری،کمبود منابع مالی، کمبود منابع انسانی)، شرایط زمینه‌ای (عوامل اجتماعی، عوامل فرهنگی، عوامل اقتصادی، جهت گیری رسانه ای، قوانین و مقررات) با پیامدها توسعه ورزش همگانی زنان عراق (سرمایه اجتماعی، توسعه ورزش همگانی زنان، توسعه سلامت زنان)، در ارتباط است. توسعه ورزش همگانی زنان در عراق که منجر به سرمایه اجتماعی، توسعه ورزش همگانی زنان، توسعه سلامت زنان می‌شود بایستی با رویکردی سیستماتیک در برنامه ریزی ورزش و سلامت کشور عراق گنجانده شود.