اعتباریابی الگوی فرهنگ تعاون پذیری کارجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی - دلفکار سعید; داداش کریمی یحیی; نژاد حاجی ایرانی فرهاد (نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه)
هدف پژوهش حاضر اعتباریابی الگوی فرهنگ تعاون‌پذیری کارجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی و دارای رویکرد کمی و با روش پیمایشی انجام شده است. نمونه آماری تحقیق حاضر تعداد 276 نفر از دانشجویان رشته کارآفرینی، فارغ‌التحصیلان کارآفرینی، شرکتهای تعاونی دانشجویی و اساتید دانشگاه است که به صورت تصادفی انتخاب شدند. دادههای پژوهش با استفاده از پرسشنامه گردآوری و از تحلیل عاملی تائیدی برای تحلیل دادهها استفاده‌شده و روایی پرسشنامه از طریق روایی همگرا و واگرا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ (896/0) تأیید شد. سپس سازه‌های مدل با استفاده از پرسشنامه به‌وسیله آمار توصیفی و استنباطی و به کمک نرم‌افزار SPSSS و LISREL از طریق مدل یابی معادلات ساختاری بررسی و سازه مدل طبق تجزیه‌وتحلیل‌های به‌عمل‌آمده تأیید شد. بر اساس یافته‌های تحقیق، بر اساس یافته‌های تحقیق، شاخص‌های GFI و AGFI برای بعد ارتباطات باز و شفاف برابر با 91/0 و 90/0 و شاخص RMSEA برابر با 048/0 بودند. برای بعد توانمندسازی و استقلال فارغ‌التحصیلان، شاخص‌های GFI و AGFI به ترتیب برابر با 91/0 و 90/0 و RMSEA برابر با 047/0 بودند. برای بعد حمایت و پشتیبانی از تعاونی‌ها، شاخص‌های GFI و AGFI برابر با 91/0 و 90/0 و RMSEA برابر با 049/0 و برای بعد اهداف و مقاصد مشترک، شاخص‌های GFI و AGFI برابر با 91/0 و 90/0 و RMSEA برابر با 049/0 بودند. بنابراین، نتایج نشان دادند که ابعاد مدل با داده‌ها تطابق مطلوبی دارند. این یافته‌ها تأکید می‌کنند که مدل فرهنگ تعاون‌پذیری به‌خوبی با داده‌های واقعی تطابق دارد و این مضامین کلیدی می‌توانند به‌عنوان عواملی مؤثر در توسعه و تقویت تعاونی‌ها و افزایش همکاری‌های گروهی میان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و کارجویان مورد توجه قرار گیرند.